Saturday, September 8, 2012

Slug Guts - Playin' in Time With the Deadbeat



Slug Guts
Playin' in Time With the Deadbeat
(Sacred Bones, 2012)
To Playin' in Time With the Deadbeat είναι αν δεν κάνω λάθος ο τρίτος δίσκος από τους Slug Guts. Η τετραμελής μπάντα από το μπρισμπέην της αυστραλίας (καταπληκτική ομάδα ποδοσφαίρου btw) έχει σαφέστατες επιρροές και δεν ντρέπεται για αυτές - ούτε κι εμείς φυσικά.

Το post punk και οι birthday Party ανακατέβονται μαζί με την αμερικάνα και τον Tom Waits. Ο δίσκος ανοίγει με το Scum και το αργόσυρτο βουητό από τα ρηβερμπς και τα ντιλεη τόσο της κιθάρας όσο και της φωνής ένός τύπου με το όνομο jimi kritzel αλλά και με τον πανέμορφο ήχο ενός βρώμικου σαζόφωνου. Σίγουρα αυτό το κομμάτι καθορίζει και το τι θα ακούσεις παρακάτω.
Ο τραγουδιστής περισσότερο ουρλιάζει παρά τραγουδάει, καταφέρνοντας όμως να έρθει σε απόλυτη ισορροπία με τις βρώμικες και ωμές κιθάρες χαρίζοντας και καταπληκτικές ερμηνείες όπως στο scum ή το Stranglin' You Too (από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου). Φέρνουν στα μέτρα τους ακόμα και το Order of death των pil κανοντας το να ακούγεται τρομακτικό και μακάβριο.

Ο ήχος τους είναι βγαλμένος από τα 80'ς (αν και το σαξόφωνο σε πάει μια δεκαετία πίσω και το new wave) και μέσα στις μελωδίες καταφέρνουν να χώσουν στοιχεία από το αυστραλέζικο γκαρατζ, την γοθικ αισθητική.

Ο δίσκος κατα την άποψη μου είναι χωρισμένος σε 2 μέρη. Στο πρώτο (μέχρι ουσιαστικά το order of death) όπου τα κομμάτια στέκονται μόνα τους ξεχωρίζοντας εν μέρη το ένα από το άλλο αλλά και το δευτερο κομμάτι που τα κομμάτια εμένα μου φαίνονται να συνδέονται περισσότερο μεταξύ τους σαν μια ενότητα. Βέβαια μέσα στην δεύτερη ενότητα υπάρχει και το Stanglin' You Too το οποίο και ξεχωρίζει από όλα τα άλλα κομμάτια.
Τα, λιγότερο από, 40 λεπτά  του δίσκου καταφέρνουν να σε κρατήσουν για τα καλά. Ο δίσκος έχει ρυθμό, σκοτεινιά, υπέροχα κομμάτια και αυτό το σαξόφωνο που βάζει τρομακτικές εικόνες μέσα στο μυαλό σου.


υγ: τολμώ να πω πως ο δίσκος αυτός αν είχε ελληνικού στίχους θα ήταν γραμμένος ΜΟΝΟ από την Λευκή Συμφωνία των Μυστικών Κήπων.



9

Those will burn: Scum, Adult Living, Stranglin' You Too, Old Black Sweats


2 comments:

  1. Εχεις πραγματικά δίκιο. Το stranglin you too , είδότερα στην εισάγωγη απο άποψη μελωδίας θυμίζει έντονα λευκη συμφωνία και πιο συγκεκριμένα το "Φεγγαρι αιμοραγει".

    ReplyDelete
  2. έχουν πολλά κοινα. Συγκεκριμένα γυρίσματα και ριφάκια, ο ήχος του σαξόφωνου είναι της ίδιας αισθητικής. Αν ποτέ τους συναντούσα θα τους ρωτούσα αν έτυχε να τους ακούσουν ποτε...(όπως και γιατί έδιωξαν αυτόν Issey Nakajima-Farran από την ομάδα!!!)

    ReplyDelete