Friday, June 4, 2010

synch, synch, synch 2ημερό μουσικής και χαράς....

04-06-2010:

Περιμένοντας με ανυπομονησία σήμερα τον Matt Elliot και την Peaches (έχω ακούσει τα καλύτερα για τα live της) αλλά και τους no profile...

Περίμενα πως και πως και τον Blixa αλλά δεν....(λόγοι υγείας) και τώρα μας ξέμεινε αμανάτι ο Fennesz που μακάρι να είναι καλός στο live γιατί αλλιώς θα μας πάρει ο ύπνος και δεν θα προλάβουμε τον Lolek και τον lumiere B.


05-06-2010:

Το synch εκτός του ότι είναι από τα φεστιβαλ που γίνονται μέσα στην πόλη (με όλα τα θετικά) καταφέρνει και με την οργάνωση του να εντυπωσιάζει...

Έτσι και εχτές...με το meet market να είναι σε μια γωνία, ton b. να βάφει ένα αμάξι, λίγες ουρές (και για κουπόνια και στα bars), τα περισσότερα live στην ώρα τους...τελεία...

Έχοντας μια καλή οργάνωση αφήνεις τον άλλο που έχει έρθει να ευχαριστηθεί τα live χωρίς περαιτέρω προβλήματα...

Οι no profile πολύ δυνατοί, ξεκίνησαν τα lives δείχνοντας πως μπορούν να φτιάξουν πολύ δυνατά κομμάτια, χωρίς αυτά να γίνονται σούπα από τα διάφορα ντιστορτιονς ή τα δυνατά αλλά flat τύμπανα...

Οι get well soon όσο τους πρόλαβα, μάζεψαν πολύ κόσμο και ήταν αρκετά καλοί.

Τους aethenor παρότι είχα την περιέργεια να τους ακούσω δεν τα κατάφερα γιατί με βάρεσε στο κεφάλι ο πολύς αυτοσχεδιασμός....χεχε...έτσι κάθισα για κανα δύο κομμάτια και την έκανα, περιμένοντας να δω την peaches.

To 2000 με το teaches of peaches πέρασα ώρες κόβοντας μακέτες χωρίς να βαρεθώ βρίζοντας μαζί της την καταραμένη τύχη μου να κάνω μακέτα....
Την ξαναάκουσα χτες, και την είδα πρώτη φορά σε ένα σόου που απλά μένει αξέχαστο...Η τύπισσα είναι τρελή και έχει τόσο ενέργεια που σε τραβάει να χορέψεις, να γελάσεις, γενικά να μείνεις με το στόμα ανοιχτό...

Τρέχοντας για sorry Matt Elliott (όσοι βρέθηκαν εκεί θα καταλάβουν - πόσο άξεστοι είναι μερικοί - χωρίς καμία παιδεία εν προκειμένου συναυλιακή). O matt είναι από τους αγαπημένους μου μουσικούς ακόμα ακόμα από το The Mess We Made και μετά από τα διάφορα songs...Αν και οι συνθήκες δεν τον ευνοούσαν - κάτι πρέπει να γίνει με αυτήν την αίθουσα - με τον κόσμο να μπαινοβγαίνει, έπαιξε απίστευτα βγάζοντας μουσική από παντού, μεταμορφώνοντας τα μπλιμπλίκια του σε γνώριμες μελωδίες...Απίστευτος... Ειλικρινής υπομονετικός...


05-06-2010

Το Σάββατο ξεκίνησε μια χαρά με τους modrec να τα σπάνε στην σκηνή, και να δείχνουν ότι είναι πολύ δυνατή μπάντα. Ετοίμασαν την διάθεση μας για τους A place.

Δεύτερή φορά φέτος στην Ελλάδα και νομίζω σαφώς ανώτερη εμφάνιση από την προηγούμενη τους. Ανελέητοι, δυνατοί, εκκωφαντικοί. Κυριολεκτικά τα έσπασαν πάνω στη σκηνή τιγκάροντας τον θόρυβο στο φούλ..

Η δεύτερη σκηνή είχε την τιμητική της και ο tony allen με τον Jimi Tenor άλλαξαν το τοπίο, φέρνοντας τον ήλιο και το κοκομάγκο (ο δημήτρης θα μας πει την γεύση του..χαχα) στο κέντρο της Αθήνας...

Μέχρι εκεί τέλεια. Συναντηθήκαμε και με τον christo και τα είπαμε και τώρα μεταφερόμασταν προς το myspace auditorium για spyweirdos, my wet calvin και matteus (ο τελευταίος με κούφανε...πάρα πολύ καλός...ένα υπέροχο μείγμα από antony, tiger lillies και cocorosies) και κατά τις 4 παρά την κάνουμε για να πάμε να δούμε τον the boy....

χα όχι όμως....αλλαγή της ώρας χωρίς ενημέρωση και ο the boy έπαιξε στις 3.00....

ΣΚΑΤΑ, η διάθεση μας έπεσε, ξενέρωτοι (αν και δεν θα έπρεπε) χαιρετήσαμε τον χρηστάρα και την κάναμε....


χρηστό περιμένω εντυπώσεις για κεντρική σκηνή.....

christo said:

το synch είναι το αγαπημένο μου ελληνικό φεστιβάλ. το πιο οργανωμένο, το πιο συνεπές, αυτό με τα λιγότερα "παρατράγουδα" όπως ακυρώσεις κλπ. Η τεχνόπολις, σαν χώρος και μόνο, αναδυκνείει αυτό τον "ευρωπαικό" χαρακτήρα σε συνδιασμό με τα παράλληλα, μη μουσικού περιεχομένου events. Επίσης ο κόσμος που προσήλθε φέτος ήταν καλύτερος απο άλλες χρονιές όσο έχει να κάνει με τις προθέσεις του κοινού όπου στη πλειοψηφία του δεν είχε προσέλθει για πασαρρέλα αλλά για να ξεδώσει, να διασκεδάσει και να αφεθεί στη μουσική των πολύ αξιόλογων καλλιτεχνών που "έντυσαν" το φετινό Synch.
Δυστηχώς λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων δε κατάφερα να παραστώ στη πρώτη μέρα. Ο δαιμόνιος bombier όμως ήταν εκεί και μας περιέγραψε την εμπειρία του παραπάνω. Οσον αφορα τη παρασκευή όμως θα κάνω μια νύξη η οποία έχει να κάνει με μια κουβέντα μιας διπλανής παρέας κατα την είσοδο στη τεχνοπολις η οποία πήγαινε κάπως έτσι:
- είδες peaches?
- ναι, γάμησε
- ρε συ εκείνον τον Matt Elliot τον έχεις ακούσει?
- ναι, αλλά δε πήγα να τον δώ...
- γιατι?
- ε...απο τους Fuck Buttons και τα τριπάκια να το "ρίξω" στον ματ έλλιοτ και τη πρέζα?

Στα του σαββάτου τώρα.
Hot Chip: Για πάρτυ τους θυσίασα τους Place to bury strangers. Δε θα το έκανα για καμιά άλλη μπάντα του lineup αλλά αφού έπρεπε να διαλέξω, κακιά η ώρα που του βάλανε την ίδια στιγμή, επέλεξα τους άγγλους. Τους οποίους άγγλους τους θεωρώ ως μια απο της καλύτερες μπάντες στο κόσμο και δε θεωρώ όπως λένε κάποιοι οτι είναι οι new order της γενειάς μας γιατι πολύ απλά είναι καλύτεροι. Εκεί που υστερούν οι Hot chip είναι πως δεν έχουν φτιάξει ένα track βεληνεκούς blue monday. Τεσπα. Το live ξεκίνησε με το boy from school. Οταν συνήλθα απο το σοκ του εναρκτήριου (δε το περίμενα) απλά ένιωσα απίστευτη χαρά και συγκίνηση. Εξεπλάγην επίσης και με τη δεύτερη επιλογή τους, το One pure thought απο το "Made in the dark". Τα πρώτα 20 λεπτά της συναυλίας θεωρώ ότι απευθήνονταν πιο πολύ στους hardcore fans. Απο το One Life Stand (εκ των highlights) και μετά ξεκίνησε το πάρτυ! Over and over, ready for the floor, i feel better, για το χορό. Η απίστευτα ευχάριστη έκπληξη του No Fit State, το Take it in και φυσικά το ανεξήγητα συγκηνητικό Hand me down your love. Γενικά δε στάθηκαν μόνο στη παρουσίαση του νέου δίσκου αν και τα κομμάτια του τέταρτου άλμπουμ είχαν την μερίδα του λέωντος. Ξέχασα να αναφέρω τον special guest που έφεραν μαζί τους οι Hot Chip, τον κύριο Charles Hayward στα ντράμς, ο οποίος για τα χρονάκια που κουβαλάει τα σπάει. Ο Hayward είναι παλιά καραβάνα, κάτοι σαν βιρτουόζος ντράμμερ με συμμετοχές σε jazz-rock σχήματα και είναι ο υπεύθηνος για τα ντράμς στη στούντιο εκτέλεση του Hand me down your love. Κατα τ'άλλα στεναχωρήθηκα που δεν έπαιξαν το Warning αλλά έπρεπε να το περιμένω. Επίσης μου άρεσαν οι ελαφρώς πειραγμένες εκτελέσεις διαφόρων κομματιών, η σκηνική παρουσία της μπάντας (είναι όλοι ένας κι ένας) και τέλος μου άρεσε και η αντίδραση του κόσμου που αν και στην αρχη ήταν χαλαρός και μουδιασμένος, απο τη μέση και μετά ξέδωσε.

Laurent Garnier: Ανέκαθεν μου ήταν συμπαθής ο γάλλος dj αλλά δεν είχα και πολλά πάρε δώσε με τη μουσική του. Περίμενα ένα καλό live (μιας και είχε μαζί του και μπάντα, μη φανταστείς..δυο σαξόφονα και μια κιθάρα) αλλά το αποτέλεσμα τελικά ήταν κάτι παραπάνω απο καλό. Τη μιάμιση ώρα που κατέλαβε το μεγάλο stage του Synch ο Garnier περάσαμε απρόσμενα καλά. Βασικά περάσαμε υπέροχα (αν και στο μυαλό μου γυρόφερνε ανα διαστήματα ακόμα η εμφάνιση των Hot Chip). Επικοινωνιακός, κομψός όπως και η μουσική του, gentleman και άκρως διασκεδαστικός!

Dj Krush: Δυστηχώς τον παρακολούθησα πολύ λίγο μιας και δε μπορούσα να σταθώ στο κλειστό χώρο που έπαιζε λόγο του συνωστισμού. Μόνο και μόνο που στεκόμουν ίδρωνα. Οπότε λόγο της δυσφορίας που μου προκάλεσε η ατμόσφαιρα δε μπόρεσα να βγάλω συμπεράσματα.

Boy/Felizol: Το πρόγραμμα έγραφε Krush και μετα Jimi Edgar οπότε μας προκαλεσε έκπληξη η αναπάντεχη εμφάνιση του Boy μία ώρα πρίν απο την αναμενόμενη. Τον είχα δεί δυο βδομάδες πριιν στο Steps στη Πατρα στα πλαίσια του Velvet bus και ήταν καθηλωτικός. Αυτή του η εμφάνιση μου άρεσε σε σημεία αλλα κατα βάση δεν με ικανοποίησε. Λίγο τα προβλήματα με τον ήχο, λίγο ο κόσμος που είχε ψιλο-σπάσει, λίγο οι νεοφερμένοι "κουμπομένοι" και οι ατσούμπαλοι κούρδοι που είχαν κατακλύσει το χώρο (οι πόρτες του φεστιβάλ είχαν πια ανοίξει για όλους) όπως και η μεγάλη σε διάρκεια εμφάνιση του ντουέτου που στο συγκεκριμένο project πιστεύω δε ταιριάζει. Με αυτά και μ'αυτά δε τον πολυ-φχαριστήθηκα.

Jimi Edgar: Απλά η αποκάλυψη του φετινού Synch. Αυτός κι αν ήταν αναπάντεχα υπέροχος!
Καταρχήν το παλικάρι είναι απο το Detroit (πρώτος λόγος για να είσαι θετικά προδιαθετειμένος με ενα dj), δεύτερο ηχογραφεί για τη warp και τρίτο ο τελευταίος του δίσκος Color Strip του 2006 ειναι φοβερός. Παρ'όλα αυτά κανείς δε πίστευε (η πίστευε?) οτι θα τα σπάσει τόσο απλόχερα και θα δώσει στο φετινό Synch festival το ιδανικό φινάλε. Θέλω να τον ξαναδωωωωώ!!

Άντε και του χρόνου και με τον worker στο team!

8 comments:

  1. Για την Παρασκευή:
    Αν κατάφερναν να δημιουργήσουν ουρές με 3000 άτομα θα τους έβγαζα το καπέλο.

    ReplyDelete
  2. http://www.youtube.com/watch?v=5FJLDfLe2xg

    ReplyDelete
  3. Chris, μόνο με ένα πράγμα θα διαφωνήσω, ξέρεις πιο :-) Θα μπορούσα να φτάσω μέχρι το σημείο να πω ότι οι hot chip είναι (σχεδόν) τόσο καλοί όσο οι new order, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι σημαίνει καλύτεροι από τους new order :-)))

    ReplyDelete
  4. ante na se tsiglisw ligo akoma....
    pes mou ena disko pou 8a va8mologouses me 10 twn new order?
    den amfisvitw thn axia tous.apla pistevw pws den eftiaxan pote enan oloklhrwmeno album pou na akougetai apo thn arxh ews to telos kai na exei isodynama tracks.
    ti les giauto?
    :)

    ReplyDelete
  5. kai pou na akouges ti elege o giorgos gia tous hot chip. milame gia mhdenismo o typos...pfff :P

    ReplyDelete
  6. hot who????????έλα χοτ ντοκς, πατατάκια, σάμαλι...σόδες...!!!!

    ReplyDelete
  7. εεε, αν εξαιρέσουμε το republic και το waiting for the siren's... όλα τα υπόλοιπα είναι χαλαρά δεκαράκια :-) αντε, το technique και το movement 9.5!!!! αλλά ως εκεί. τώρα για τον κύριο bo(m)bbier δεν έχω τίποτα να πω! το παράδοξο είναι ότι τώρα τελευταία έχουν συγκλίνει πολύ τα ακούσματά μας, που οι hot chip είναι η εξαίρεση :-)

    ReplyDelete
  8. απεταξάμην τον bombier... απεταξάμην!

    ReplyDelete