Saturday, August 29, 2009

Radiohead - new traxx!

Για όποιον δεν έχει πάρει γραμμή, αυτό το καιρό κυκλοφορούν τρία καινούρια Radiohead/Τhom Yorke κομμάτια στο διαδίκτυο.

1.
Harry Patch (In memory of): Στη μνήμη του τελευταίου βρετανού αποθανόντα του 1ου παγκοσμίου πολέμου. Ωραία η ενορχήστρωση του Johnny στο background δε λέω, αλλά την «αφιέρωση» τη βρίσκω κομμάτι άκυρη και το τραγούδι κάπως βαρετό.





2. These Are My Twisted Words: Εδώ έχουμε να κάνουμε με κλασσικούς τσιγαριστούς Radiohead. Υπέροχα ταξιδιάρικο, σκοτεινό. Για λόγο που μοναχά αυτοί κατανοούν το άφησαν εκτός In rainbows τελευταία στιγμή.



3.All for the best: Τρίτο και καλύτερο. Συναισθηματικα φορτισμενο. Κάθε του ακρόαση είναι και ένα ξεχωριστό σοκ. Ανατριχιαστικοί στίχοι, η φωνή του Τομ στα καλύτερα της. Θα μπορούσε να είναι το καλύτερο κομμάτι του Eraser.


3 comments:

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...το πρώτο είναι τόσο βαρετό που μπορεί να ρίξει τον server...όμως τα άλλα 2 είναι τέλεια, ειδικά το 3ο είναι ονειρικό...

    ReplyDelete
  2. Βρε σεις, ποιο IR, το "Twisted Words" είναι ολοκαίνουριο... :-D Ίσως να είναι στον επόμενο δίσκο (για την ακρίβεια μου μοιάζει πάρα πολύ μέρος ενός συνόλου και είμαι σχεδόν βέβαιη ότι όποτε κυκλοφορήσει αυτός θα είναι μέσα) αλλα΄ στο IR δεν προλάβαινε με τίποτα. :-)

    Η αφιέρωση στον Harry Patch γιατί είναι άκυρη επίσης; Λίγο βιαστικά ίσως το ηχογράφησαν (είναι one take ζωντανή ηχογράφηση σε μια εκκλησία). Το αγαπημένο μου πάντως από τα 3 νομιζω είναι το 2ο. Το έπαιξαν και live στην Πράγα την περασμένη Κυριακή και ταίριαζε απόλυτα με τα άλλα. :-)

    ReplyDelete
  3. τι τυχερη, τη περασμενη κυριακη!
    θελω πολυ να τους ξαναδω γαμωτο, παει καιρος απο το 2000... :D

    ReplyDelete