Monday, February 22, 2010

Moon Duo - Escape

Moon Duo

Escape

(Woodsist, 2010)


Όπως αφήνει να εννοηθεί το όνομα τους μιλάμε για ένα ντουέτο όπου ο ένας εκ των δύο είναι ο Erik Johnson μέλος των Wooden Shjips. Κανονικά έπρεπε το κείμενο να σταματήσει εδώ. Κυρίως γιατί το περσινό 12'' Love on the Sea είχε πέσει σα βαρίδι μέσα στο Αη - Πόντ και άφηνει τα παράσιτα του από εδώ κι από κει. Τέσσερα τραγούδια, περίπου 28 λεπτά και αναρωτιέσαι πως ενώ τριγυρίζουν το krautrock καταφέρνουν να μην πέφτουν στις παγίδες που στήνει...Space rock, ψυχεδέλια, lo-fi φωνητικά πολύ παραμόρφωση, ριφς επαναλαμβανόμενα και drum machines. Μαζί με το 7'' συνεργασίας Wooden Shjips και Spacemen 3 κάνουν έναν απίστευτο συνδυασμό. Oi pscych-drone βασιλιάδες έκαναν ένα δίσκο διαμάντι που γυροφέρνει την 60'σεντελια και το drone όσο και το gothic των horrors του πρώτου δίσκου (κάπου το διάβασα και ήταν πράγματι πετυχημένο) μόνο που το κάνουν καλύτερα και με περίσσιο θάρρος.

9.7

Those will burn: και τα 4 αλλά κυρίως το Motorcycle, I love you...




κάτι ενδεικτικό:

4 comments:

  1. Πρώτο σχόλιο στο blog σου...
    Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά!

    Ωραίος δίσκος, και αν μου επιτρέπεις άλλη μια προσεγμένη δουλειά από τη woodsist μετά από τους fresh & onlys, meth teeth, real estate κτλ...

    Φιλικά

    ReplyDelete
  2. Το φοβερό για αυτή την εταιρία είναι πως αθόρυβα έχει βγάλει το τελευταίο χρόνο πααάρα πολύ καλούς δίσκους. Να προσθέσω και τους GANGLIANS αλλά και EAT SKULL με το Jerusalem Mall που μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση.

    ReplyDelete
  3. Έχεις τα δίκια σου!
    Και να σκεφτείς ότι ουσιαστικά μιλάμε μόνο για 42 μετρημένες κυκλοφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των 7''!
    Πολύ καλά ποσοστά, ε?

    ReplyDelete
  4. Είναι φοβερά ποσοστά και ειδικά αν σκεφτείς τα ονόματα που έχει....είναι μια μικρή in the red???μακάρι....

    ReplyDelete