Monday, September 26, 2011

The drums - Portamento


The Druns

Portamento

(Universal / Island, 2011)


Ειναι αρκετά δύσκολο να δεχθεί κάποιος πως μετα τον πριν περίπου 1 χρόνο πολυ καλο δίσκο καταφέρνουν να κάνουν ένα δίσκο τόσο flat και μάλλον λίγο βιαστικό. Και αλήθεια, ειναι μια προσπάθεια με τραγούδια που αξίζουν αλλά παράλληλα στο σύνολο τους καταφέρνουν να φτιάξουν ένα αδύναμο σύνολο που σοβαροφερνει με τον πιο άγαρμπο τροπο.
Βασικό πρόβλημα θεωρώ την παραγωγή όπου η ελειψη νέων ιδεών, η ανικανότητα να ισορροπήσουν μελωδίες και τα φωνητικά αφήνουν κάποια καλά κομματια (σχεδον τα περισσοτερα) να περιμένουν ξέπνοα την ώθηση για να ειναι αρεστα και στο αυτί μας.
Ομως ακόμα κι οι ίδιοι φαίνεται πως άλλαξαν. Το λέει κι ο ίδιος ο τίτλος...

portamento: η σταδιακή μεταφορά απο μια νότα σε μια άλλη κοντινή της.

Έτσι κι οι drums αποφάσισαν να γίνουν σοβαροί αδυνατοντας ομως να ξεφύγουν από γυμνασιακους στίχους και τις παρ´ ολίγον χαρούμενες μελωδίες..
Προσωπικά θεωρώ πως μόνο τα 2 πρώτα κομμάτια ειναι ικανοί συνεχιστές του καταπληκτικού και συνάμα χαρούμενου πρώτου δίσκου..Book of revelation και το Days. Απο εκει και πέρα μια σειρά απο αστοχίες αποδυναμώνει σιγά σιγά το δίσκο με αποκορύφωμα το - για μένα- χειρότερο κομμάτι του δίσκου: Searching for heaven...wtf!!!!!!

Ένας απλός δίσκος που σαφέστατη προσπάθεια να γίνει λιγότερο χαρούμενος τον κάνει δυσκοίλιο και βαρετό... Ευτυχώς που υπάρχουν τα 2 πρώτα κομμάτια. Ένας στίχος που τον περιγράφει έρχεται στο πρώτο κομμάτι και είναι το:
Oh you are a pretty thing
But you're full of fear

5.0

Those will burn: Book of Revelation, Days, Money (μακάρι να το πρόσεχαν περισσότερο, θα ήταν κομματάρα)

No comments:

Post a Comment