Friday, May 30, 2014

The Horrors - Luminous

The Horrors
Luminous
(XL, 2014)

Διάβαζα τις προάλλες κάπου ένα άρθρο για τα καλύτερα έξι κομμάτια των smiths, και μετά για τον καλύτερο δίσκο τους...έλεγε λοιπόν το how soon is now, το panic, το last night, το shoplifters και το please please please. Ναί μάλιστα. Οκ, προσπαθώ να γράψω για τους horrors και γράφω πάλι για την εμονή μου. Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως. Το να θέλει κάποιος να δείξει ότι ξέρει και καλά ένα γκρουπ παραπάνω από όλους εμάς τους υπόλοιπους είναι εύκολο...βάζει 5-6 κομματάρες μεν (αλλά όχι και τα καλύτερα εβερ) πετάει και για καλύτερο δίσκο το strangeways και μας αφήνει να βρουμε εμείς που έχουμε κάνει το λάθος και ακόμα θεωρούμε το there is a light το καλύτερο ποπ κομμάτι εβερ...

Κάπως έτσι λοιπόν θα μπορούσα να γράψω για τους horrors...Μπαντάρα μιλάμε και ο τέταρτος δισκος καλύτερος από όλους τους άλλους.
Brit pop στα μεγαλεία της, με ήχους από dream pop μέχρι shoegaze και 90'ς ηλεκτρονικές πινελιές. Θα μπορούσα κάλλιστα να βρω 3-4 κομμάτια που να δείχνουν την ανωτερότητα μου στη σκηνή...αυτό μοιάζει με αυτό, εκείνο με πιο βαρετούς suede, το τρίτο με cure κτλπ κτλπ, να μην έβαζα το I see you σα καλύτερο κομμάτι...αφού ξέρω καλύτερα λεμε, μη το ψάχνεις.
Δεν το κάνω.
Οι horrors απογοητεύουν, απλά και ξάστερα...horror σπέρνουν μόνο και μόνο γιατί τρέμεις για το επόμενο εγχείρημα τους...Πάνε οι καλές εποχές που τιγκα μεν hipster-ια αλλά έβαζες τους 2 πρώτους δίσκους και άκουγες.



4

Those will burn: I see you, first day of spring, So know you know

No comments:

Post a Comment