Friday, December 4, 2009

onewillburnmusic: BEST OF 2009 - #17 The pains of being pure at heart – s/t




[...]Οι Pain of being pure at heart δεν είναι μια συνηθισμένη – τυπικη Νέο-υορκεζικη μπαντα. Καμια απολυτως σχεση με τον ηχο της πολης και ουδεμια αναφορα σε όλα αυτά τα συγκροτηματα που συνηθιζουν να ασπαζονται, να τιμουν, κai αλλοτε να βεβηλώνουν οι συντοπιτες “συναδελφοι” τους. Παραδοξως, συνεχιζουν τη παραδοση που ξεκινησαν οι Smiths και οι Go betweens στα 80’s, δανειζονται στοιχεια από τα shoegaze σχηματα των early 90’s και πινουν νερο στο ονομα μιας παλαι ποτε αλλης pure indie band, των Belle and Sebastian.
Ένα ακομη λοιπον group που συνδυάζει στοιχεια από ολες εκεινες τις μπαντες που καποιοι από μας καποτε λατρεψαμε (και συνεχιζουμε να λατρεύουμε) και μας κανει να αναπολουμε τις παλιες εκεινες καλες εποχες. Ποιος ο λογος λοιπον να τους δωσουμε την ευκαιρια τους?
Οι πιτσιρικαδες από το μεγαλο μηλο δεν κανουν κατι το πρωτοτυπο η πρωτογνωρο, αλλα γαμωτο, ειχα πολλα χρονια να ακουσω έναν δισκο αυτου του στυλ ο οποιος όχι απλα να μην είναι μιζερος και ενα φτηνο κοψε-ράψε των επιρροων του, αλλα πραγματικα εξυπνα σμιλευμενος και διασκεδαστικος! Τα τεμπελικα, british wannabe φωνητικα, τα πιασαρικα ριφακια κ οι αναλαφροι στιχοι φλερτάρουν με το αφελες teen rock ενώ την ιδια στιγμη παραδιδουν μαθηματα ευφυούς κιθαριστικης ποπ σε τριλεπτα διαμαντακια (cliché..)[...]by christo40k

No comments:

Post a Comment