Thursday, April 2, 2009

Dan Deacon - Bromst


Dan Deacon

BROMST

(CARPARK,2009)


Ο Τομ Ρομπινς εγραψε καποτε πως η ανθρωποτητα εξελιχτηκε οχι γιατι υπηρξε σοβαρη, υπευθυνη και προσεκτικη αλλα γιατι υπηρξε ανατρεπτικη, επαναστατικη και ανωριμη. Ετσι και η μουσικη.
Για να συμπληρωσεις το παραπανω τριπτυχο πρεπει εκτος απο τολμη και θραρρος, να διαθετεις ταλεντο, αναμφισβητητα, και να κουβαλας καμποση τρελα. Προυποθεσεις που πληρει στο επακρο ο one man band και σπουδαγμενος πανω στην ελεκτρο-ακουστικη και ηλεκτρονικη μουσικη Dan Deacon.
Το εκτο του αλμπουμ με τιτλο Bromst αποτελειται απο ενα συνολο πρωτοτυπων και ανατρεπτικων συνθεσεων που περιστρεφονται σε ενα νεο-μοδιτικο drum n bass κορμο και χαρακτηριζονται απο την ευρεια χρηση πληκτρων, οπου εχουν τον πρωτο ρολο, ηχους βγαλμενους απο τα video games της δεκαετιας του '80 και διαφορα πειραγμενα "στρουμφοφωνητικα".
Η ακροαση του Bromst δεν ειναι μια ευκολη υποθεση για τον μεσο ακροατη αλλα οσο παραξενα και καποιες φορες δισπεπτα και αν ειναι τα βιτσια που βγαζει ο Dan Deacon στα τραγουδια του, δεν αποτυγχανει στο να σε συναρπασει και να σου χαρισει την υπομονη στο να του δωσεις μια δευτερη ευκαιρια. Για την ακριβεια, οταν παιξει μια φορα το cd θελεις καπακι δευτερη!
Οποια εκτιμηση και αν κανει κανεις για τους D.D θα πρεπει να παραδεχτει πως δεν αναμασουν παλιες καλες μερες και βεβαια δεν αποτελουν καμια ασθενικη η χλεμπονιαρικη αναμνηση πρωτο-διδαξαντων συγκροτηματων. Η μαγκια του τυπα απο τη Βαλτιμορη ειναι πως δυσκολευεσαι να τον κατηγοριοποιησεις και να τον ενταξεις σε καποιο μουσικο status quo. Η μουσικη του Bromst ειναι σαν μια σουπα και οι D.D φροντιζουν να την ανακατεβουν συνεχεια για να μη βγουν στον αφρο οι επιρροες τους. Θα τολμησω ωστοσο να πω πως θα μπορουσαν να αποτελουν ενα εξελιγμενο μοντελο σχηματων οπως οι Add n to X η των Fat truckers με μια δοση απο Battles (επιτυγχανοντας να κανουν την υπερβαση που δεν καταφεραν οι τελευταιοι).
Η ιδιοφυια του Dan Deacon μας παραδιδει ενα εργο το οποιο σε κερδιζει με τον αυθορμητισμο του και εχει τη δυνατοτητα να σε ερεθισει εγκεφαλικα και συναισθηματικα. Αφου ηδη χαρισατε την υπομονη σας και τον χρονο σας στο ξαδερφακι του Bromst, "Merriweather post pavillion", πραξτε το ιδιο και με αυτο εδω, δεν χρειαζεσαι πολυ προσπαθεια για να το λατρεψεις...

9.0

Those will burn: Snookered, Woof woof, Slow with the horns/Run for your life, Baltihorse

No comments:

Post a Comment